Olika skraplotter

Idag finns det en mängd olika typer av skraplotter som Triss, Tia, Skrap-pyramiden, Skrap-kryss och – Skrapbingo.

 
Skraplottens historia
 
Skraplottens historia börjar i mitten av 70-talet. Skraplotternas nummerserier slumpades i början fram med hjälp av en manuell slumpvalsgenerator. Det dröjde dock inte många år förrän ett amerikanskt företag, The Scientific Games Corporation, utvecklade en teknik som kunde tillverka skraplotter med hjälp av en dator. Det här betydde naturligtvis att man kunde tillverka fler skraplotter på kortare tid. Numera finns som sagt ett enormt utbud av skraplotter, vilket betyder många chanser att vinna.
 
Skrapspel som Skrapbingo
 
Skrapbingo introducerades som nämnt 1994, men först 1999 fick lotten namnet Skrapbingo. Lotten kommer från Svenska Spel och ingår i en serie som kallas för ”skrapspel”. I denna serie ingår Skrapkarta, Skrappyramid, Skrapkryss och Skrapbingo. Var och en av lotterna kostar 30 kronor och du har möjlighet att vinna upp till 1 miljon på en lott. Anledningen till att lotter som Skrapbingo har blivit så populära, är för att det tar längre tid att skrapa dem jämfört med till exempel Triss och Tia. På det viset får du en mer utdragen spänning! Dessutom har en Skrapbingolott flera vinstchanser och passar ypperligt att ge bort i present.
 
Var köper man skraplotter?
 
Skraplotter som Triss och Skrapbingo kan du köpa på nästan alla affärer och kiosker. Den klassiska Trisslotten hänger ofta på en lång rad på ett snöre över kassan, så att du lätt kan snappa åt dig en lott i farten. Idag kan du också köpa skraplotter på nätet, alltså digitala skraplotter som skrapas fram direkt i webbläsaren. Digital Skrapbingo köps hos Svenska Spel på deras hemsida.
Skrapa bingo nu!